3 tips voor de aanschaf van horeca apparatuur

Wil jij een horeca zaak beginnen of overnemen? Dan heb je vanzelfsprekend horeca apparatuur nodig. Dit is een grote kostenpost in het begin, maar kan je helpen efficiënter te werken en je winstgevendheid op lange termijn te vergroten. Het is daarom belangrijk dat je voor apparatuur kiest dat van hoge kwaliteit is, lang meegaat en bij de wensen van jouw horecazaak past. Het kan lastig zijn om goede apparatuur aan te schaffen. Om het jou iets makkelijker te maken delen wij in dit artikel graag 3 tips voor de aanschaf van horeca apparatuur. 

  1. Heb duidelijk voor ogen waarvoor je de apparatuur gaat gebruiken

Allereerst is het belangrijk om voor ogen te hebben wat voor horeca zaak je wilt openen en waar je de apparatuur voor gaat gebruiken. Hoe graat is de zaak die je gaat openen? Wat voor voedsel/dranken zullen er gemaakt worden? Wat is de doelgroep van je zaak? Al deze vragen moeten een rol spelen tijdens het aankoopproces. Wanneer je duidelijk voor ogen hebt waar je de apparatuur voor gaat gebruiken, kan een leverancier jouw passend adviseren en voorkom je een miskoop. Koop jij bijvoorbeeld een vacumeermachine, maar blijk je dit achteraf helemaal niet nodig te hebben? Dan is dit natuurlijk zonde. 

  1. Maak een prioriteitenlijst

Waarschijnlijk ben je enthousiast om een horeca zaak te beginnen. Probeer echter te voorkomen dat je uit enthousiasme meer horeca apparatuur aanschaft dan dat er nodig is. Prioriteer daarom wat er écht belangrijk is. Welke apparatuur is noodzakelijk en welke apparatuur zou op een later moment aangeschaft kunnen worden? Kies je er bijvoorbeeld voor om eerst ijsblokjes in zak te kopen of is ijsblokjesmachine écht noodzakelijk? Door jezelf vooraf deze vragen te stellen, voorkom je dat je meer budget uitgeeft dan dat er is. 

  1. Ga voor onderhoudsvriendelijk 

Het is erg belangrijk dat er snel en efficiënt gewerkt kan worden. Om snel en efficiënt te kunnen werken is het belangrijk dat de horeca apparatuur die je aanschaft goed werkt. Kies daarom voor apparaten die goed en snel schoon te maken zijn en makkelijk te onderhouden zijn. Je doet er daarnaast goed aan om de apparatuur regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. 

Hopelijk heb jij inmiddels al een beetje een idee waarop je zou moeten letten bij de aanschaf van horeca apparatuur. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, dan doe je er goed aan om advies in te winnen van specialisten op dit gebied. De juiste leverancier kan je namelijk een heel stuk op weg helpen met het aanschaffen van horeca apparatuur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *