Bintang bier

Bintang bier is verfrissend en dorstlessend

Wanneer we op vakantie gaan worden er steeds vaker verre landen gekozen zoals Bali. Wanneer je daar geweest bent, zul je waarschijnlijk wel het heerlijke frisse en dorstlessende Bintang bier hebben gedronken. Bintang is het bier dat vooral op Bali en Azië gedronken wordt.

Groot assortiment

Wat is Bintang bier?

Bintang bier komt oorspronkelijk uit Indonesië. Het bier heeft een lichte hop- en moutsmaak. Het alcoholpercentage bedraagt 4,7%. Vooral de kleur en geur komen overeen met het standaard pilsener bier. Ook in Nederland kun je Bintang bier op enkele plekken kopen. Bintang bier is alleen verkrijgbaar in flessen van 330 ml. Het Bintang bier wordt gebrouwen in de brouwerij MT Multi Bintang. Wanneer je het bier drinkt, zul je merken dat het veel overeenkomsten heeft met het Heineken bier. Bintang is een dochteronderneming van Heineken.

Bintang wordt al sinds 1929 in Indonesië gebrouwen waarvan de eerste brouwerij in Soerabaja werd geopend. Na de onafhankelijkheid van Indonesië werd de naam van de brouwerij “Heinekens Indonesische Brouwerij Maatschappij”. In 1957 nationaliseerde de regering van Indonesië de brouwerij en nam de leiding over. In 1967 werd het weer van Heineken en begon men weer met de productie van Bintang. Heineken veranderde de naam wel in “Multi Bintang Indonesia”. In het jaar 2011 heeft Bintang een gouden medaille gewonnen voor Lager en de classificatie Champion Bier voor de Lager-categorie bij de Brewing Industry International Awards in Londen.

Volle smaak

Waar kun je Bintang in Nederland kopen of proeven?

Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat het Bintang bier in Nederland moeilijk verkrijgbaar is. Bij de meeste bierwinkels wordt Bintang niet verkocht. Wanneer je naar een Aziatisch Restaurant uit eten gaat, kun je geluk hebben dat het op de kaart staat. Wil je Bintang bier in huis hebben dan heb je de meeste kans om het online aan te schaffen. Wanneer je het Bintang in huis hebt, kun je genieten van de verfrissende smaak.