Blog

De voordelen van je boodschappen online bestellen

Of je nu een groot gezin hebt, of een veeleisende baan: we zijn allemaal ontzettend druk. Wat betekent dat je niet altijd zin hebt om ‘s avonds laat nog boodschappen te gaan halen. Maar je kunt ook niet zonder. Je moet immers wel brood en kaas hebben voor de lunch van de volgende dag. Gelukkig zijn er tegenwoordig nog andere opties, bijvoorbeeld online je boodschappen bestellen en thuis laten bezorgen. Zo hoef jij de deur niet meer uit voor je wekelijkse voorraad, en kun je toch genieten van een volle ijskast. Een behoorlijke besparing van je tijd dus. En dit is nog niet eens het enige voordeel van het online bestellen van je boodschappen.

Alle boodschappen zijn verkrijgbaar

Veel mensen stellen vragen bij het online bestellen van hun boodschappen, en één van de meest gestelde vragen gaat over het bestellen van groente en fruit. Want zijn deze producten nog vers wanneer ze bij jou thuis arriveren? Niemand wil immers bananen die binnen één dag bruin worden. Gelukkig geven ook online supermarkten de voorkeur aan gezonde en verse producten. Wat betekent dat ze met een ruim assortiment, toch kunnen zorgen voor de meest verse producten. En dit geldt niet alleen voor groente en fruit, maar ook voor bijvoorbeeld brood en kaas. En wat betreft bevroren boodschappen? Ook deze producten zijn online verkrijgbaar en worden volledig bevroren bij je thuis afgeleverd. De online supermarkten gaan namelijk zeer zorgvuldig om met het verzenden van bevroren producten. Zo gebruiken ze onder andere speciale vriestassen en kisten om de kwaliteit te garanderen.

Geen openingstijden

In tegenstelling tot de gewone supermarkten, zijn online supermarkten 24 uur per dag geopend. Dit betekent dat jij altijd boodschappen kunt doen op het moment dat dit jou het beste uitkomt. Of dit nu vroeg in de ochtend is, of tegen middernacht. En niet alleen de openingstijden zijn ruim, maar ook de bezorgtijden. Veel online supermarkten kunnen je boodschappen tot ‘s avonds laat bezorgen, en sommige supermarkten leveren zelfs op zondag. Dit betekent dat jij de bezorging kunt laten plaatsvinden op een moment dat jou écht het beste uitkomt. Zelfs wanneer dit in de weekenden valt.

Het gemak van online boodschappen doen

Nu je alle voordelen van online boodschappen doen weet, wil je het natuurlijk meteen uitproberen. En gelukkig is online boodschappen doen hartstikke gemakkelijk. Wanneer je je boodschappenlijstje bij de hand hebt, kun je de producten namelijk gemakkelijk opzoeken in het assortiment. Dit doe je eenvoudig door de zoekbalk te gebruiken. Voeg alle boodschappen toe aan je online winkelwagentje en herhaal deze stappen tot je alle producten in je winkelwagentje hebt liggen. En dan is het tijd om af te rekenen. Gelukkig hebben online supermarkten geen lange wachtrijen voor de kassa. Je betaalt simpel en snel voor je aankopen, en kiest vervolgens een tijd en datum waarop ze de boodschappen bezorgen aan huis. Geen gesjouw en je hoeft er de deur niet voor uit. Én, nog één laatste groot voordeel: bij online supermarkten kun je vaak je bestelling nog wijzigen tot een bepaalde tijd voor je bezorging. Dit betekent dat je vergeten producten later nog snel aan de bestelling kunt toevoegen. Handig, toch!

Live chat Droge Horeca (restaurants)

In de Droge horecasector is het van belang om goed bereikbaar te zijn voor de consumenten. Door een live chat toe te voegen op de website van een horecabedrijf, wordt de klantenservice uitgebreid.  


Doormiddel van de live chat service van Chatkracht kunnenwebsite bezoekers 72 uur per week contact opnemen. Website bezoekers kunnen doormiddel van de live chat service van Chatkracht contact opnemen met het bedrijf over alle vragen die de bezoeker op dat moment heeft.

In deze sector is het vaak het geval dat de klantenservice alleen bestaat uit mail -en telefoon contact. Dit zijn geen laagdrempelige manieren van contact voor de klant. Door een live chat toe te voegen kan de klant op een laagdrempelige manier in contact komen met het desbetreffende bedrijf. Het desbetreffende bedrijf wordt door de live chat onder andere ontlast van informatie vragen. Deze vrijkomende tijd kan bijvoorbeeld aan de administratie worden besteed. Deze kunnen door de chatspecialisten worden beantwoord. 

In de Horecasector kunnen ook bijvoorbeeld reserveringen via de chat worden vastgelegd. Hier is het bedrijf dus geen tijd meer aan kwijt. De chatspecialisten kunnen doormiddel van naar contactgegevens vragen een reservering inplannen voor de klant. Dit geeft het bedrijf de kans om andere werkzaamheden uit te voeren. 

Een samenwerking voor de live chat service met Chatkracht is erg transparant. Alle binnenkomen de chatgesprekken kunnen worden doorgestuurd naar het bedrijf waar de chat via binnen is gekomen. Op deze manier kan de organisatie meekijken met wat er in de chat gesprekken wordt besproken en op welke manier de chatspecialisten de website bezoeker te woord staat.  

Kortom, de live chat service zou in de Droge horeca van toegevoegde waarde zijn. Reserveringen zouden ingepland kunnen worden en informatieve vragen worden via de chat ook getackeld. Daarnaast is de live chat een vriendelijke manier van klantenservice.  

3 tips voor de aanschaf van horeca apparatuur

Wil jij een horeca zaak beginnen of overnemen? Dan heb je vanzelfsprekend horeca apparatuur nodig. Dit is een grote kostenpost in het begin, maar kan je helpen efficiënter te werken en je winstgevendheid op lange termijn te vergroten. Het is daarom belangrijk dat je voor apparatuur kiest dat van hoge kwaliteit is, lang meegaat en bij de wensen van jouw horecazaak past. Het kan lastig zijn om goede apparatuur aan te schaffen. Om het jou iets makkelijker te maken delen wij in dit artikel graag 3 tips voor de aanschaf van horeca apparatuur. 

  1. Heb duidelijk voor ogen waarvoor je de apparatuur gaat gebruiken

Allereerst is het belangrijk om voor ogen te hebben wat voor horeca zaak je wilt openen en waar je de apparatuur voor gaat gebruiken. Hoe graat is de zaak die je gaat openen? Wat voor voedsel/dranken zullen er gemaakt worden? Wat is de doelgroep van je zaak? Al deze vragen moeten een rol spelen tijdens het aankoopproces. Wanneer je duidelijk voor ogen hebt waar je de apparatuur voor gaat gebruiken, kan een leverancier jouw passend adviseren en voorkom je een miskoop. Koop jij bijvoorbeeld een vacumeermachine, maar blijk je dit achteraf helemaal niet nodig te hebben? Dan is dit natuurlijk zonde. 

  1. Maak een prioriteitenlijst

Waarschijnlijk ben je enthousiast om een horeca zaak te beginnen. Probeer echter te voorkomen dat je uit enthousiasme meer horeca apparatuur aanschaft dan dat er nodig is. Prioriteer daarom wat er écht belangrijk is. Welke apparatuur is noodzakelijk en welke apparatuur zou op een later moment aangeschaft kunnen worden? Kies je er bijvoorbeeld voor om eerst ijsblokjes in zak te kopen of is ijsblokjesmachine écht noodzakelijk? Door jezelf vooraf deze vragen te stellen, voorkom je dat je meer budget uitgeeft dan dat er is. 

  1. Ga voor onderhoudsvriendelijk 

Het is erg belangrijk dat er snel en efficiënt gewerkt kan worden. Om snel en efficiënt te kunnen werken is het belangrijk dat de horeca apparatuur die je aanschaft goed werkt. Kies daarom voor apparaten die goed en snel schoon te maken zijn en makkelijk te onderhouden zijn. Je doet er daarnaast goed aan om de apparatuur regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. 

Hopelijk heb jij inmiddels al een beetje een idee waarop je zou moeten letten bij de aanschaf van horeca apparatuur. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, dan doe je er goed aan om advies in te winnen van specialisten op dit gebied. De juiste leverancier kan je namelijk een heel stuk op weg helpen met het aanschaffen van horeca apparatuur. 

Hoe maak je sushi?

Het maken van zelfgemaakte sushi rolls is een goede manier om indruk te maken op je vrienden en familieleden. Zoals elk recept heeft de voorbereiding van sushi een aantal stappen, het kiezen van de juiste ingrediënten en gebruiksvoorwerpen, en ook, oefenen. Hoewel het bereiden van sushi niet iets ingewikkelds is, duurt het wel enige tijd, dus het is essentieel om geduldig te zijn. Zo kunnen we dit typische Japanse gerecht correct en met vele variëteiten maken. Op dezelfde manier zijn de ingrediënten die je nodig hebt om sushi rijst te maken niet veel, maar ze moeten de juiste zijn. Gebruik geen generieke producten of ingrediënten met kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van het oorspronkelijke recept. Om de rijst te bereiden heb je dit nodig: 

Het maken van zelfgemaakte sushi rolls is een goede manier om indruk te maken op je vrienden en familieleden. Zoals elk recept heeft de voorbereiding van sushi een aantal stappen, het kiezen van de juiste ingrediënten en gebruiksvoorwerpen, en ook, oefenen. Hoewel het bereiden van sushi niet iets ingewikkelds is, duurt het wel enige tijd, dus het is essentieel om geduldig te zijn. Zo kunnen we dit typische Japanse gerecht correct en met vele variëteiten maken. Op dezelfde manier zijn de ingrediënten die je nodig hebt om sushi rijst te maken niet veel, maar ze moeten de juiste zijn. Gebruik geen generieke producten of ingrediënten met kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van het oorspronkelijke recept. Om de rijst te bereiden heb je dit nodig: 

  • Een glas van 200 milliliter om te meten.
  • Ronde korrelrijst (het moet dit type rijst zijn, omdat het het essentiële ingrediënt is bij de bereiding van sushi).
  • Rijstazijn
  • Suiker
  • Zout

Aan de andere kant, de ingrediënten die je nodig hebt om de vullingen van de sushi te bereiden zijn:

  • Surimi sticks
  • Een rijpe avocado
  • Gerookte of verse zalm
  • Nori algen ofwel zeewier om de sushi te verpakken
  • Een bamboe rollende mat om de rol te maken
  • Mayonaise of milde saus

1. Spoelen kook de rijst

Dit is een cruciale stap als je wilt dat je zelfgemaakte sushi goed uit komt. Spoel je rijst 3x om voor de perfecte sushi rijst.

2. Koel en droog de rijst

Deze stap is ook essentieel in uw zelfgemaakte recept. Zodra de rijst is gedaan, zet het op een platte plaat of op een schotel en laat het afkoelen voor enkele minuten. 

3. Begin met het vormgeven van de rijst

Deze stap is ook essentieel – hiervoor kunnen latex handschoenen gebruikt worden (deze kan je halen bij https://www.disposablediscounter.nl/) – smeer je handen in met een beetje mayonaise zodat de rijst niet plakt en woel de rijst luchtig om.

4. Doe rijst op de zeewier

Samen met de ingrediënten waar je van houdt. Zorg er voor dat de rijst niet een dikke laag op de zeewier wordt – hoe meer rijst hoe meer vocht en hoe taaier de zeewier zal zijn. 1 Rijstkorrel volstaat aan dikte.

5. Maak de sushi roll

Rol de sushi met de mat en je bent klaar om het in stukjes te snijden en lekker van te genieten!

Je tafel dekken voor de feestdagen

Tegenwoordig zie je ze steeds vaker in het interieur voorbij komen: boomstamtafels. Deze tafel is erg populair als het gaat om eettafels. Nu de feestdagen er weer aankomen, is het des te leuker om je eettafel mooi te dekken. In luxe restaurants is er natuurlijk een etiquette waar je je aan dient te houden. Thuis zijn de regels uiteraard een stuk minder streng, maar het is alsnog wel leuk om je tafel chique aan te kleden. Zo doe je dat.

Kleed

Als eerste begin je met een mooi tafelkleed. Als je kiest voor wit, is het belangrijk dat er geen vlekken op zitten en dat het kleed echt goed wit is, en niet grauw. Dat oogt niet zo fris. Ook is het mooi om je witte laken op te fleuren met een mooie loper in het midden van de tafel. Dat geeft een chique uitstraling. Zorg er wel voor dat je tafellaken goed gestreken is. Dat oogt een stuk gezelliger dan een gekreukt kleed.

Servies

Kies voor een mooi servies dat bij elkaar past. Als je witte borden hebt, is het mooi om daarbij witte schalen te serveren. Anders wordt het een bont gezelschap. Ook kan het mooi zijn om voor een servies te gaan met een printje erop, bijvoorbeeld een klein bloemetje of een gouden randje. Op die manier waan je je in een luxe sterrenrestaurant. Kies tot slot voor gouden bestek en het luxe plaatje is helemaal compleet.

Aankleding

Niks is mooier dan een goed gedekte tafel. Naast natuurlijk enorm veel eten, is het mooi om vazen met bloemen neer te zetten. De bloemen zorgen voor wat kleur op tafel, en daarnaast brengen ze sfeer mee. Naast bloemen kan je de tafel ook aankleden met mooie servetten. De servetten zijn, als je echt uit wil pakken, in verschillende vormen te vouwen. Naast dat het mooi staat, hebben ze ook nog een praktisch nut. 

Als je je tafel dekt op deze manier, maak je zeker indruk op je gasten en zorg je ervoor dat de kerstdagen nog feestelijker worden.

cocktail tools: 7 essentiële benodigdheden

Als bartender kun je veel cocktail tools gebruiken om de lekkerste cocktails te maken. Om het beste drankje te maken zijn er een aantal basisprincipes, ook als het aankomt op de juiste cocktail tools.

Jigger

Een belangrijk stuk gereedschap achter de bar is een jigger. Het is een maatbeker waar de dranken mee afgemeten kunnen worden. Dit wordt gedaan in aantal ml of per shot (30ml). Jiggers komen voor in diverse vormen en maten.

Muddler

Muddlers zijn vooral bekend bij het maken van een Mojito. Een muddler is een van de cocktail tools waar fruit, specerijen of kruiden mee gestampt kunnen worden. Het gevolg is dat er bepaalde smaken en oliën vrijkomen.

Shaker

Een van de meer opvallende cocktail tools is natuurlijk de shaker. De shaker gebruik je om dranken en ingrediënten met elkaar te mengen. Dit doe je door het hard schudden van de shaker. Een shaker kan voorkomen in een Cobbler shaker wat uit drie onderdelen bestaat. Professionals gebruiken voor een Bosten shaker dat maar uit 2 delen bestaat.

Hawthorn strainer

Een Hawthorn strainer wordt gebruikt in combinatie met een Boston shaker. Het is een zeef dat gebroken ijs en andere resten uit de cocktail zeeft.

Barspoon

Een barspoon is een lange, dunne lepel dat gebruikt wordt om ingrediënten te mengen of af te meten. In een cocktailrecept staat een barspoon voor 5ml.

Fine strainer

Een fine strainer is, net als de Hawthorn strainer, een van de zeefjes onder de cocktail tools. De fine strainer heeft het voordeel dat het nog kleinere delen kan opvangen dan de Hawthorn strainer. Vaak kan het ook in combinatie gebruikt worden. Het gevolg is dat je een cocktail maakt die ‘double strained’ is. Dit betekent dat het tweemaal gezeefd is.

Bar mes

Het hebben van een goed bar mes is ook een vereiste achter de bar. Het is speciaal bedoeld om vruchten en andere specerijen te snijden.

Steel de show met deze overheerlijke herfstgerechten

De dagen worden korter en de temperatuur begint weer te dalen buiten. De horeca is gesloten en de musea, bioscopen en pretparken zijn gesloten. Dit is dan ook de ideale situatie om eens de keuken in te gaan en één van deze overheerlijke gerechten te bereiden. De herfst staat bekend om haar wildproducten en de kruidige smaken. In dit artikel neem ik je mee op een culinaire reis langs verschillende herfstgerechten.


Stoofpeertjes


De stoofpeer is in Nederland van medio oktober tot en met februari beschikbaar. Zo zijn de Nederlandse stoofperen bij de meeste groenteboeren verkrijgbaar in deze periode. Ook is het mogelijk om de stoofperen op te halen bij een lokale kwekerij als je in een landelijke omgeving woont. Na het schillen van de stoofperen kunnen ze op een zacht vuurtje voor circa 40 tot 50 minuten. Zo is het erg lekker om de stoofperen in rode wijn met 2 tl suiker te koken. Wanneer je een liefhebber bent van kaneel kan dit ook een smakelijke toevoeging zijn aan de stoofperen.
Tip: De stoofperen zijn zowel warm als koud te serveren.

Pompoen & speculaas cake


Veel van jullie zijn waarschijnlijk wel bekend met de speculaascake. De speculaascake met pompoen is voor veel mensen nog onbekend. Echter is hij qua smaak misschien nog wel veel lekkerder dan de gewone cake. De pompoen gaat erg goed samen met zoete gerechten. Door pompoen en koekkruiden (speculaas) toe te voegen aan de cake krijg je een erg lekkere smaakcombinatie die in Amerika erg veel gebruikt wordt. Dit zorgt voor een overheerlijk herfstrecept. Ook is de pompoen in de herfst erg makkelijk verkrijgbaar. De pompoen kan ik kleine blokjes gekookt worden totdat de pompoen zacht is. Vervolgens moet de pompoen gepureerd worden met een staafmixer. Het pompoen-mengsel kan vervolgens toegevoegd worden aan het cakebeslag.
Tip: Warm de cake nog even kort op in de oven op 160 graden voordat je hem serveert.


Verse noten uit het bos


De bomen verliezen niet alleen hun blad in de herfst. Ook de noten vallen in deze tijd van het jaar van de boom. Tijdens een boswandeling is het dan ook eenvoudig om verse noten te vinden. Zo verliezen in de herfst verschillende boomsoorten hun noten. Zo is het in Nederland mogelijk om de walnoot, hazelnoot, kastanjes en beukenoot te vinden. Wel is het belangrijk om deze noten eerst voor een geruime tijd te laten drogen voordat je ze consumeert. Vind je het nou teveel moeite om de noten te zoeken in het bos. Dan kan je ook online noten kopen. In dit geval heb je ze vaak de volgende dag al in huis.

Grootkeuken veilig houden? Gebruik deze 3 tips!

Ongelukken zitten in een klein hoekje. Daarom moet je altijd oppassen. Zo ook bij grootkeukens. Hier werkt men namelijk met meerdere mensen, diverse (complexe) apparatuur en scherpe objecten in één en dezelfde ruimte. Wat dat betreft een omgeving waar ongelukken zeker op de loer liggen. Daarom delen we drie tips om je grootkeuken extra veilig te houden. Is er al wat gebeurd en heb je nieuwe grootkeuken onderdelen nodig? Service Equipe Nederland kan je daar bij helpen!

Draag de juiste kleding

Werkkleding doet meer dan je denkt. Naast het kenbaar maken van personeel, biedt de juiste werkkleding namelijk ook veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidsvest bij de politie en de juiste schoenen voor personeel dat in de keuken staat. Schoenen kunnen namelijk een enorm groot verschil maken voor je personeel. Comfortabele schoenen zorgen er bijvoorbeeld voor dat voetklachten voorkomen worden, stevigheid dat scherpe objecten niet in voeten terecht kopen en antislip dat men niet uitglijdt.

Voorkom kruisbesmetting

Bij kruisbesmetting komen ziekmakende bacteriën van het ene op het andere product terecht. Om ziektes te voorkomen is het dus van groot belang zulke besmettingen te voorkomen. Zorg er daarom ten alle tijde voor dat rauw voedsel niet in aanraking komt met andere etenswaren. Dat betekent niet alleen het eten gescheiden houden, maar ook messen, snijplanken en handen goed wassen en schoonhouden.

Organiseer trainingen

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze altijd. Zo geldt ook hier. Soms kun je nog zo je best doen om dingen te voorkomen, maar een ongelukje of foutje kan altijd voorkomen. Dat betekent echter niet dat je de kans op een ongeluk zo klein mogelijk kunt maken. Verzorg daarom diverse trainingen waarin je het personeel traint om op de juiste manier te werk te gaan én hoe te handelen op het moment dat er toch een ongeval plaatsvindt.

Koop nu je eigen biertap!

Met een eigen biertap, hoef je nooit meer naar de kroeg te gaan! Tap een heerlijk koud biertje gewoon bij jou thuis. Je kunt optimaal van een biertje drinken in je eigen huis alsof deze door een professionele barman is getapt. Twijfel niet langer en koop nu een biertap voor in je eigen huis!

Wat is een biertap?

Een biertap wordt ook wel een bier dispenser genoemd. Een biertap is onmisbaar in jouw huis. Nodig vrienden uit voor een feestje of om een voetbalwedstrijd te kijken. Onder het genot van een heerlijk koud versgetapt biertje kun je gezellig met je vrienden zijn in je eigen comfortabele omgeving van je huis. De biertap geeft het gevoel van een kroeg of een café, maar toch ben je heerlijk thuis. Je hoeft niet meer te BOBben, en niet meer dronken naar huis lopen.

 

bier tap

Niets is zo lekker als een ijskoud biertje!

Een biertje is pas echt lekker als het heerlijk koel is! Daarom is een van de belangrijkste elementen van een biertap het koelstysteem. Het koelsysteem houdt het apparaat koel. De meeste bier dispensers kunnen de temperatuur van het bier tot maar liefst 4 graden verlagen! Het is verstandig om een biertap te kopen dat een snelle koeling tijd heeft. Wat ook kan helpen bij een ijskoud biertje, is om het fust eerst in de koelkast koud te laten worden. Hoe sneller je een koud biertje kan tappen, hoe beter natuurlijk!

Comfort is key!

Let ook op bij de aanschaf van een biertap dat de dispenser makkelijk in het gebruik is. Kies een biertap die handig is te gebruiken en makkelijk is te installeren en monteren. De biertap zelf weegt meestal rond de 2 kilo en de fusten die erin gaan zijn tussen de 4 en 6 kilo. Je werkt daarom met een aardig zwaar apparaat. Comfort is daarom erg belangrijk! Kies voor biertap die een verwijderbare lekbak heeft, zodat je het apparaat gemakkelijk kunt schoonhouden en reinigingen. De meeste dispensers hebben ook een ingebouwd reinigingssysteem, wat helpt om het apparaat zo schoon mogelijk te houden. Een schone biertap is natuurlijk essentieel als je gasten over de vloer hebt!

Witte of rode wijn: welke moet je kiezen?

De meeste mensen herkennen het wel: je zoekt een lekker wijntje om te gaan drinken, maar je weet niet waar je de zoektocht moet beginnen. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten wijnen en dat maakt het kiezen alleen maar lastiger. De makkelijkste verdeling is om de wijnsoorten te verdelen in witte en rode wijn. Echter is dit niet zo makkelijk, aangezien er per wijnsoort ook nog enorm veel verschillende smaaktypes zijn. In dit artikel neem ik je dieper mee in deze twee wijnsoorten.

Rode wijn

Om te beginnen de rode wijn. De rode wijnen kun je verdelen in drie smaaktypes, namelijk de soepele rode wijnen, de robuuste roden wijnen en de lichte rode wijnen. De soepele rode wijnen proeven het meest fruitig, maar je merkt nog wel dat er kruiden aanwezig zijn. Het wordt dan ook veel gedronken bij kruidige gerechten bij het avondeten. De Merlot is een van de bekendste soepele wijnsoorten. De robuuste wijnsoort is een krachtigere wijn met een complexere vraag. Het heeft dan ook zware geuren en/of smaken en is een stuk donkerder. Deze wijnsoort wordt veel gedronken bij wildgerechten. Ten slotte de lichte rode wijnen. Deze wijnsoort heeft ook een frisse en fruitige smaak. Deze wijnsoort is de meest toegankelijke wijnsoort en wordt vaak gedronken bij gerechten met een milde smaak.

Witte wijnsoorten

Ook de witte wijnsoorten kan je verdelen in drie smaaktypes. Om te beginnen de frisse en fruitige witte wijn. Deze wijnsoort is goed te drinken bij pittige gerechten omdat het je mond weer fris maakt. Hiernaast heb je ook nog volle fruitige witte wijn. Deze wijntype is vaak wat romiger en is een beetje goudkleurig. Veel mensen drinken deze wijn bij visgerechten. Ten slotte heb je ook nog de zoete witte wijn. Deze zoete wijnsoort wordt vaak gedronken als dessertwijn.

Hopelijk heb je nu een beetje een idee naar wat voor wijn jij moet kijken voor bij je avondmaal!