Blog

Heb je een leuk cadeau nodig? Wat dacht je van bier?

Ben je opzoek naar een leuk cadeau, maar vind je het moeilijk om iets te vinden? Wat dacht je van het geven van bier als cadeau? Dit zal namelijk bijna altijd indruk maken, omdat men het in veel gevallen daadwerkelijk opdrinkt. Daarnaast hebben we nog meer voordelen voor je in petto waarom je voor zo’n cadeau zou kiezen. Wil je nu zo’n biertje kopen? Dan kun je bijvoorbeeld bij Mr. Hop je aankopen doen. Maar er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden. Dat en meer, lees je in dit artikel.

Mr. Hop

De mogelijkheden van bier als cadeau

Een cadeau bedenken kan dus moeilijk zijn. Maar wanneer je weet dat iemand bier lekker vindt, kun je de keuze al snel maken om voor bier te kiezen. Dit is namelijk in dat geval altijd een goed cadeau. Je kunt er voor kiezen om het favoriete biertje te geven van degene waarvoor het cadeau is. Maar je kunt ook bijvoorbeeld voor een bierpakket zorgen. Zo’n bierpakket is namelijk iets waar veel verschillende biertjes in zitten, en wat ervoor kan zorgen dat iemand nieuwe biertjes kan proeven. Wil je nu bier als cadeau gaan geven? Dan hoef je alleen nog maar een goede aanbieder te vinden. Hiervoor kun je bijvoorbeeld online zoeken naar aanbieders, maar je kunt ook bij de plaatselijke brouwerij gaan kijken. Het is tevens slim om advies te vragen bij je brouwerij, zodat je meer informatie kunt vergaren over het biertje wat je cadeau gaat geven.

Mr. Hop

Bintang bier is verfrissend en dorstlessend

Wanneer we op vakantie gaan worden er steeds vaker verre landen gekozen zoals Bali. Wanneer je daar geweest bent, zul je waarschijnlijk wel het heerlijke frisse en dorstlessende Bintang bier hebben gedronken. Bintang is het bier dat vooral op Bali en Azië gedronken wordt.

Groot assortiment

Wat is Bintang bier?

Bintang bier komt oorspronkelijk uit Indonesië. Het bier heeft een lichte hop- en moutsmaak. Het alcoholpercentage bedraagt 4,7%. Vooral de kleur en geur komen overeen met het standaard pilsener bier. Ook in Nederland kun je Bintang bier op enkele plekken kopen. Bintang bier is alleen verkrijgbaar in flessen van 330 ml. Het Bintang bier wordt gebrouwen in de brouwerij MT Multi Bintang. Wanneer je het bier drinkt, zul je merken dat het veel overeenkomsten heeft met het Heineken bier. Bintang is een dochteronderneming van Heineken.

Bintang wordt al sinds 1929 in Indonesië gebrouwen waarvan de eerste brouwerij in Soerabaja werd geopend. Na de onafhankelijkheid van Indonesië werd de naam van de brouwerij “Heinekens Indonesische Brouwerij Maatschappij”. In 1957 nationaliseerde de regering van Indonesië de brouwerij en nam de leiding over. In 1967 werd het weer van Heineken en begon men weer met de productie van Bintang. Heineken veranderde de naam wel in “Multi Bintang Indonesia”. In het jaar 2011 heeft Bintang een gouden medaille gewonnen voor Lager en de classificatie Champion Bier voor de Lager-categorie bij de Brewing Industry International Awards in Londen.

Volle smaak

Waar kun je Bintang in Nederland kopen of proeven?

Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat het Bintang bier in Nederland moeilijk verkrijgbaar is. Bij de meeste bierwinkels wordt Bintang niet verkocht. Wanneer je naar een Aziatisch Restaurant uit eten gaat, kun je geluk hebben dat het op de kaart staat. Wil je Bintang bier in huis hebben dan heb je de meeste kans om het online aan te schaffen. Wanneer je het Bintang in huis hebt, kun je genieten van de verfrissende smaak.