Karwijzaad

Een karwijzaad liefhebber?

Ben jij een liefhebber van kruiden? Dan ben je ook vast bekend met karwijzaad. Ze zijn namelijk gedroogde zaadjes met een azijnachtige en zoete smaak. Veel mensen vinden de smaak best sterk, waardoor je deze zaden met mate moet gebruiken. Nu vraag je jezelf zeker af in wat voor producten je dit kunt gebruiken. Nou, je kan ze gebruiken in aardappel-, kaas- en meelgerechten. Veel mensen gebruiken het ook nog eens wel in soepen, zuurkool, brood en zelfs in een cake. Kortom, het is voor bijna ieder gerecht zeer toepasselijk. Het is dus ideaal als jij van een natuurlijke smaakversterker houdt die ook nog eens een zoete smaak geeft.

Karwijzaad

Wat is het?

Voor diegene die het niet weten, karwijzaad komt uit de karwijplant. Het behoort tot de zogeheten schermbloemenfamilie. Deze plant kan je overal in het wild aantreffen in weilanden, dijken en op de bermen. De zaadjes hiervan worden dan gebruikt in gerechten, zoals hierboven al is benoemd. Karwij wordt ook nog eens vaak verward met komijn door de meeste mensen. Komijn is echter een ander type zaad. Ze zijn namelijk wat groter en bevatten een pittige smaak. Bovendien zijn de kleuren lichter dan van karwij. Tot slot is het wat sterker en bevat een warmere aroma, wegens een hoge gehalte aan etherische olie.

Toepassingen

Buiten het feit dat het voor huishoudelijke gerechten gebruikt kan worden, wordt het karwijzaad ook nog eens toegepast in bakkerijproducten en alcoholische dranken. Dit zorgt er namelijk voor dat ze wat smaak en meer aroma krijgen aan de producten. In de bakkerij-industrie wordt het zelfs gebruikt voor het bakken op het deeg. Dit zorgt namelijk voor een beter verspreid aroma, waardoor de smaakindruk versterkt. Het wordt dus niet altijd gemengd met een bepaald soort brood type, maar het wordt al in het begin van het bakprocess gemengd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *