Grootkeuken

Grootkeuken veilig houden? Gebruik deze 3 tips!

Ongelukken zitten in een klein hoekje. Daarom moet je altijd oppassen. Zo ook bij grootkeukens. Hier werkt men namelijk met meerdere mensen, diverse (complexe) apparatuur en scherpe objecten in één en dezelfde ruimte. Wat dat betreft een omgeving waar ongelukken zeker op de loer liggen. Daarom delen we drie tips om je grootkeuken extra veilig te houden. Is er al wat gebeurd en heb je nieuwe grootkeuken onderdelen nodig? Service Equipe Nederland kan je daar bij helpen!

Draag de juiste kleding

Werkkleding doet meer dan je denkt. Naast het kenbaar maken van personeel, biedt de juiste werkkleding namelijk ook veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidsvest bij de politie en de juiste schoenen voor personeel dat in de keuken staat. Schoenen kunnen namelijk een enorm groot verschil maken voor je personeel. Comfortabele schoenen zorgen er bijvoorbeeld voor dat voetklachten voorkomen worden, stevigheid dat scherpe objecten niet in voeten terecht kopen en antislip dat men niet uitglijdt.

Voorkom kruisbesmetting

Bij kruisbesmetting komen ziekmakende bacteriën van het ene op het andere product terecht. Om ziektes te voorkomen is het dus van groot belang zulke besmettingen te voorkomen. Zorg er daarom ten alle tijde voor dat rauw voedsel niet in aanraking komt met andere etenswaren. Dat betekent niet alleen het eten gescheiden houden, maar ook messen, snijplanken en handen goed wassen en schoonhouden.

Organiseer trainingen

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze altijd. Zo geldt ook hier. Soms kun je nog zo je best doen om dingen te voorkomen, maar een ongelukje of foutje kan altijd voorkomen. Dat betekent echter niet dat je de kans op een ongeluk zo klein mogelijk kunt maken. Verzorg daarom diverse trainingen waarin je het personeel traint om op de juiste manier te werk te gaan én hoe te handelen op het moment dat er toch een ongeval plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *