Je tafel dekken voor de feestdagen

Tegenwoordig zie je ze steeds vaker in het interieur voorbij komen: boomstamtafels. Deze tafel is erg populair als het gaat om eettafels. Nu de feestdagen er weer aankomen, is het des te leuker om je eettafel mooi te dekken. In luxe restaurants is er natuurlijk een etiquette waar je je aan dient te houden. Thuis zijn de regels uiteraard een stuk minder streng, maar het is alsnog wel leuk om je tafel chique aan te kleden. Zo doe je dat.

Kleed

Als eerste begin je met een mooi tafelkleed. Als je kiest voor wit, is het belangrijk dat er geen vlekken op zitten en dat het kleed echt goed wit is, en niet grauw. Dat oogt niet zo fris. Ook is het mooi om je witte laken op te fleuren met een mooie loper in het midden van de tafel. Dat geeft een chique uitstraling. Zorg er wel voor dat je tafellaken goed gestreken is. Dat oogt een stuk gezelliger dan een gekreukt kleed.

Servies

Kies voor een mooi servies dat bij elkaar past. Als je witte borden hebt, is het mooi om daarbij witte schalen te serveren. Anders wordt het een bont gezelschap. Ook kan het mooi zijn om voor een servies te gaan met een printje erop, bijvoorbeeld een klein bloemetje of een gouden randje. Op die manier waan je je in een luxe sterrenrestaurant. Kies tot slot voor gouden bestek en het luxe plaatje is helemaal compleet.

Aankleding

Niks is mooier dan een goed gedekte tafel. Naast natuurlijk enorm veel eten, is het mooi om vazen met bloemen neer te zetten. De bloemen zorgen voor wat kleur op tafel, en daarnaast brengen ze sfeer mee. Naast bloemen kan je de tafel ook aankleden met mooie servetten. De servetten zijn, als je echt uit wil pakken, in verschillende vormen te vouwen. Naast dat het mooi staat, hebben ze ook nog een praktisch nut. 

Als je je tafel dekt op deze manier, maak je zeker indruk op je gasten en zorg je ervoor dat de kerstdagen nog feestelijker worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *