waterkoker

Onmisbaar in de keuken: TOP-5 keukenapparatuur

Onze keuken staat er vol mee: keukenapparatuur waarmee we sneller en efficiënter ons eten kunnen klaarmaken. Van alle keukenapparatuur is de één meer noodzakelijk dan de ander. Sommige apparaten gebruiken we dagelijks, terwijl bepaalde apparaten in de kast blijven staan en nauwelijks gebruikt worden. In dit artikel hebben we een TOP-5 samengesteld met de beste keukenapparatuur die eigenlijk niet in jouw keuken mag ontbreken.

1. Een waterkoker

Om te beginnen: een waterkoker. Een waterkoker zal je eigenlijk altijd wel gebruiken voor het zetten van koffie, thee, soep of om water even snel te koken. Het koken van water gaat een stuk sneller dan wanneer je een pan met water op het fornuis zet. Je koopt een waterkoker al vanaf een aantal tientjes. Wil je graag meerdere mogelijkheden op je waterkoker dan koop je een duurdere waterkoker met meerdere functies. Zo zijn er waterkokers waarbij je de temperatuur kunt instellen, met of zonder warmhoudfunctie en zijn er zelfs waterkokers die je via een smartphone kunt bedienen.

2. Blender

Een blender of een keukenmachine mag eigenlijk niet in je keuken ontbreken. Allereerst wat zijn de verschillen precies? Een blender is voornamelijk bedoeld voor het maken van soepen, sauzen en smoothies. Het helpt je met het vermalen van zowel zachte als harde ingrediënten. Sommige blenders worden geleverd met verschillende accessoires en houders – zo zou ik een blender aanraden waarmee je ook een notenpasta kunt maken of specerijen kunt vermalen. Hiervoor heb je een kleinere houder nodig. 

waterkoker

3. Keukenmachine

Een keukenmachine is eigenlijk een uitbreiding van een blender. Een keukenmachine wordt ook wel een foodprocessor genoemd en komt met een grotere houder en een grotere hakmolen wat een keukenmachine beter bestemd maakt voor het maken van sauzen zoals hummus of bijvoorbeeld falafel. Naast het vermalen van ingrediënten gebruik je een keukenmachine voor het raspen en snijden van ingrediënten. Dit is met name handig wanneer je grote maaltijden wilt klaarmaken en wanneer het belangrijk is dat de ingrediënten in dezelfde grootte gesneden zijn. 

4. Slowcooker

Een slowcooker is een koopje en maakt het leven een stuk eenvoudiger. Zo gooi je de slowcooker in de morgen vol met ingrediënten en bij thuiskomst staat er een maaltijd voor je klaar. Het kookt de ingrediënten op lage temperaturen waardoor de vitamines en mineralen gewaarborgd blijven. Doordat al het stoom en water in de slowcooker blijft blijven de vitamines in het eten zitten. Zodra een slowcooker klaar is met het koken, springt het automatisch op de warmhoudfunctie. Het grote voordeel van een slowcooker is dat je gehele maaltijden in één keer klaar maken zonder hier veel moeite voor te doen. Je kunt er voor kiezen om groenten zelf te snijden of deze voorgesneden in de supermarkt te kopen.

5. Rijstkoker

Veel mensen denken dat je met een rijstkoker alleen maar rijst kunt klaarmaken. Maar het apparaat is meer functioneel dan je zou denken. Zo kun je met een rijstkoker gehele maaltijden klaarmaken in een korte tijd. Binnen 30 minuten kook je een lekkere maaltijd van rijst, vlees en groenten. Een rijstkoker koop je al vanaf een aantal tientjes en is het hem absoluut waard – omdat je er heel eenvoudig eten mee kunt maken.

Wanneer een multicooker kopen?

Je keuken staat al gauw vol met vele keukenapparatuur. Wanneer je denkt een rijstkoker, airfryer en slowcooker te gebruiken zou je een multicooker kunnen overwegen. Zoals de naam het al zegt gebruik je een multicooker voor verschillende kooktechnieken. Zo kun je een multicooker gebruiken voor zowel lage als hoge temperaturen en kun je ermee braden, bakken, frituren, roosteren en stomen. Het voordeel hiervan is dat je minder geld kwijt bent en ook minder ruimte kwijt bent. 

Waarom thuis koken?

Bij The Kitchenary Lab zijn we een groot voorstander van zelf koken. Thuis koken levert gezondere maaltijden op waar je meer voldoening uit haalt. Op onze site laten we zien dat thuis koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn of veel tijd in beslag neemt. Door slim te zijn en je gerechten te plannen kun je een hoop tijd besparen en zal je minder snel verpakte maaltijden kopen. Een van de grootste tips die we meegeven is het bereiden van maaltijden in bulk. Zo heb je altijd wat in de vrieskist wanneer je geen tijd hebt om te koken. Je moet dan alleen niet vergeten dit s’ morgens uit de vriezer te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *