Steel de show met deze overheerlijke herfstgerechten

De dagen worden korter en de temperatuur begint weer te dalen buiten. De horeca is gesloten en de musea, bioscopen en pretparken zijn gesloten. Dit is dan ook de ideale situatie om eens de keuken in te gaan en één van deze overheerlijke gerechten te bereiden. De herfst staat bekend om haar wildproducten en de kruidige smaken. In dit artikel neem ik je mee op een culinaire reis langs verschillende herfstgerechten.


Stoofpeertjes


De stoofpeer is in Nederland van medio oktober tot en met februari beschikbaar. Zo zijn de Nederlandse stoofperen bij de meeste groenteboeren verkrijgbaar in deze periode. Ook is het mogelijk om de stoofperen op te halen bij een lokale kwekerij als je in een landelijke omgeving woont. Na het schillen van de stoofperen kunnen ze op een zacht vuurtje voor circa 40 tot 50 minuten. Zo is het erg lekker om de stoofperen in rode wijn met 2 tl suiker te koken. Wanneer je een liefhebber bent van kaneel kan dit ook een smakelijke toevoeging zijn aan de stoofperen.
Tip: De stoofperen zijn zowel warm als koud te serveren.

Pompoen & speculaas cake


Veel van jullie zijn waarschijnlijk wel bekend met de speculaascake. De speculaascake met pompoen is voor veel mensen nog onbekend. Echter is hij qua smaak misschien nog wel veel lekkerder dan de gewone cake. De pompoen gaat erg goed samen met zoete gerechten. Door pompoen en koekkruiden (speculaas) toe te voegen aan de cake krijg je een erg lekkere smaakcombinatie die in Amerika erg veel gebruikt wordt. Dit zorgt voor een overheerlijk herfstrecept. Ook is de pompoen in de herfst erg makkelijk verkrijgbaar. De pompoen kan ik kleine blokjes gekookt worden totdat de pompoen zacht is. Vervolgens moet de pompoen gepureerd worden met een staafmixer. Het pompoen-mengsel kan vervolgens toegevoegd worden aan het cakebeslag.
Tip: Warm de cake nog even kort op in de oven op 160 graden voordat je hem serveert.


Verse noten uit het bos


De bomen verliezen niet alleen hun blad in de herfst. Ook de noten vallen in deze tijd van het jaar van de boom. Tijdens een boswandeling is het dan ook eenvoudig om verse noten te vinden. Zo verliezen in de herfst verschillende boomsoorten hun noten. Zo is het in Nederland mogelijk om de walnoot, hazelnoot, kastanjes en beukenoot te vinden. Wel is het belangrijk om deze noten eerst voor een geruime tijd te laten drogen voordat je ze consumeert. Vind je het nou teveel moeite om de noten te zoeken in het bos. Dan kan je ook online noten kopen. In dit geval heb je ze vaak de volgende dag al in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *